Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«ΤΟ ΔΝΤ ήξερε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει»


αφού τα λένε και μόνοι τους, ίσως δε χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά.

μόνο θα ήθελα να μας πει ο κύριος Ρουμελιώτης, αν έχει την καλοσύνη, για ποιο λόγο τότε επέβα-λαν αυτό το πρόγραμμα και για ποιο λόγο συνεχίζουν να το υπερασπίζονται. νομίζω ότι η συζήτηση θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν αρχίσουμε να μιλάμε και γι' αυτά...

Παναγιώτης Ρουμελιώτης: «ΤΟ ΔΝΤ ήξερε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει»

«Η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της»

Τη θέση ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει εξέφρασε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.

«Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα», δήλωσε για το Μνημόνιο ο κ. Ρουμελιώ-της, εστιάζοντας στο γεγονός πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία και εντέλει η οικονομία οδηγήθηκε σε μεγάλη ύφεση.

«Η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονο-μία» δήλωσε, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβα-λαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας».

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Ρουμελιώτης επικριτικά σχολίασε πως «το επιχείρημα που συνήθως χρησιμο-ποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λά-θη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

(η είδηση από εδώ: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=468451  και από εδώ: http://www.nytimes.com/2012/07/25/world/europe/euro-remedy-for-greece-becomes-part-of-the-problem.html?_r=2&&pagewanted=all )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου